Imádkozz És Adj Hálát!

Imádkozz és adj hálát!

„Amikor Dániel megtudta, hogy alá van írva ez az irat, hazament … napjában háromszor térden állva imádkozott, és magasztalta Istenét, ahogyan azelőtt is szokta.” (Dán.6,11.)

A hálaadás nagyon fontos, ha meg akarjuk hallani Isten hangját, mert mint az imádat és a dicsőítés, ez is olyan dolog, amire Isten reagál. Olyan dolog ez, amit Isten szeret; megmelengeti a szívét. Valahányszor megadjuk neki ezt az örömet, bensőségesebb lesz Vele a kapcsolatunk – és ezért jobb is.

Mikor hálásak vagyunk, olyan helyzetbe kerülünk, hogy többet tudunk kapni az Úrtól. Ha nem vagyunk hálásak azért, amink van, miért kellene neki mást is adnia, ami miatt moroghatunk? Másrészről mikor Isten azt látja, hogy őszintén értékeljük a kis és nagy dolgokat, hálásak vagyunk értük, ez arra készteti, hogy még jobban megáldjon minket. A Filippi 4:6 alapján, mindent hálaadással kérjünk Istentől – hálás szívvel kell imádkoznunk azért, amink van, és előre köszönjük meg, hogy Isten meghallgatja és megválaszolja az imáinkat! Nem számít, miért imádkozunk, mindig legyen mellette a hálaadás. Például így: „Köszönöm mindazt, amit tettél az életemben, fantasztikus vagy, igazán szeretlek és értékellek téged.”

Bátorítalak, hogy vizsgáld meg az életedet, figyelj oda a gondolataidra és szavaidra, nézd meg, mennyi hálaadás van bennük. Morogsz és panaszkodsz dolgok miatt? Vagy hálás vagy? Ha kihívást akarsz, csak próbálj meg egy teljes napot végigcsinálni egyetlen panaszos szó nélkül. Fejleszd ki magadban a hálás hozzáállást minden helyzetben. Sőt, légy botrányosan hálás – és figyeld, ahogy az Istennel való kapcsolatod bensőségesebbé válik, és Ő minden eddiginél nagyobb áldásokkal áraszt el.


Isten szava ma hozzád: Szavaid hálásak legyenek, ne panaszosak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon