Imádkozz, és ne félj!

Imádkozz, és ne félj!

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. —2 Tim. 1:7

Isten azt akarja, hogy mindenért imádkozzunk, és ne féljünk semmitől. Szorosabb, mélyebb személyes kapcsolatunk lenne az Úrral, ha többet imádkoznánk, kevesebbet aggódnánk és kevesebbet félnénk. Timóteus azt mondja, hogy Isten nem a félelem lelkét adta nekünk. Amikor tehát félelmet érzünk, az nem Istentől származik. Az ördögtől. Az ördög megpróbál megfélemlíteni minket mindenféle félelemmel, és annyira le tud foglalni minket az, hogy érezzük magunkat, hogy elfelejtünk imádkozni.

Ha Ábrahám, Józsué vagy Dávid megadta volna magát a félelemnek, amikor az előttük álló feladat nyomasztónak tűnt, soha nem tapasztalták volna meg, milyen bőkezű Gondviselő Isten.

Az Istennel való beszélgetés és az Igéjével eltöltött idő erőt ad ahhoz, hogy ellen tudj állni a félelemnek, amikor az jön. Ha az Igét a szívedbe teszed, akkor elő fog jönni onnan, amikor szükséged van rá. Hiszem, hogy Isten Igéjét hangosan kell megvallanunk, és imáinkat Isten Igéjével kell megtöltenünk. A Sátán talán nem fél tőled, de fél Isten Igéjétől, ha egy hívő hittel hangosan kimondja.

A félelmet nem lehet elűzni, szembe kell nézni vele. Az ima és Isten Igéje a két legerősebb fegyverünk, ezért használjuk őket!


Öltsétek fel Isten fegyverzetét ima által, és álljatok ellen az ellenség minden tüzes félelem-nyilának!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon