Indítsd be a szivattyút

Indítsd be a szivattyút

…az Úr előtt való öröm erőt ad nektek! —Neh. 8:10

Amikor nehéz időket élünk át, tehetünk néhány lépést az öröm felszabadítása érdekében, mielőtt elkezdenénk a kétségbeesésbe csúszni. Elkezdhetünk örülni, akár van kedvünk hozzá, akár nincs. Olyan ez, mintha egy szivattyút úgy indítanánk be, hogy többször fel-le mozgatjuk a fogantyút, amíg a szivattyú beindul, és a víz elkezd folyni.

Emlékszem, a nagyszüleimnek volt egy ilyen régimódi szivattyúja. Kisgyerekként a mosdókagyló mellett álltam, fel-le mozgattam a szivattyú fogantyúját, és néha úgy éreztem, soha nem fog beindulni, és nem kezd el vizet adni. Olyan érzés volt, mintha a semmibe lenne bekötve, és én csak a levegőt pumpálnám.

De ha nem adtam fel, a fogantyú fel-le mozgatása hamarosan egyre nehezebbé vált. Ez volt a jele annak, hogy hamarosan elkezd folyni a víz.

Így van ez az örömmel. Szellemünk belsejében van egy kút. A szivattyú fogantyúja, amivel felhozzuk, a döntéseink – mosolygás, éneklés, nevetés és így tovább. Először úgy tűnhet, hogy a fizikai megnyilvánulások nem használnak semmit. Egy idő után még nehezebbé is válik kitartani bennük, de ha nem adjuk fel, hamarosan “ömlik” belőlünk az öröm.


Az Úr öröme a te erősséged. Dönthetsz úgy, hogy erős leszel, ha elhatározod, hogy örömben élsz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon