Ints búcsút a szégyennek!

Ints búcsút a szégyennek!

Az Írás is így szól: “Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg.” Róm 10:11

Amikor valakinek szégyen alapú természete van, mint ahogy nekem is volt, akkor az sok összetett belső probléma gyökerévé vagy forrásává válhat, ilyen a depresszió, a magány, az elszigeteltség, az elidegenedés. A szégyenben mindenféle kényszeres rendellenesség gyökerezhet: drog, alkohol, gyógyszer függőség, étkezési rendellenesség, mint a bulimia, anorexia és elhízás, pénzhez való ragaszkodás, zsugoriság, játékszenvedély, mindenféle szexuális perverzió és a lista végnélküli.

Néhány embernél a munkamánia lett a szégyen következménye. Vannak olyanok, akik annyira munkamániássá váltak, hogy egyáltalán nem tudják élvezni az életet. Ha nem dolgoznak éjt nappallá téve, akkor felelőtlennek érzik magukat. Sőt az ilyen embereknek -mint amilyen én is voltam,- bűntudatuk van, ha jól érzik magukat.

Lehet, hogy te is szenvedsz a munkamániától ahogy én tettem, de lehet, hogy más szégyen alapú küzdelmed van. A lényeg, hogy a szégyen tönkre tehet minket.

De nem kell, hagynod ezt! Amikor Istenben hiszünk és az életünket átadjuk neki, Ő elveszi a szégyenünket. Jézus meghalt, hogy megtisztítson a bűntől, befedje a hibáinkat, ezért Isten gyermekeiként az Ő jelenlétében élhetünk.

Ha a szégyen megtámad, akkor emlékezz az igazságra: Isten szeret és ha hiszel benne, ragaszkodsz hozzá, bízol benne és Rá támaszkodsz, el fogja venni a szégyenedet.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Uram, tudom, hogy amikor Benned hiszek nem kell a szégyennel élnem. Köszönöm, hogy elveszed és szabadon élhetek a jelenlétedben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon