Irgalmat mutatni

Irgalmat mutatni

Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek! —Mt. 5:7

Az irgalmasságot úgy lehet meghatározni, hogy jóságot mutatni annak, aki nem érdemli meg. Bárki megadhatja az embereknek azt, amit megérdemelnek. Csak az képes jóságot adni az embereknek, amikor azok nem érdemlik meg, aki közel akar lenni Istenhez.

A bosszú azt mondja: “Rosszul bántál velem, ezért én is rosszul bánok veled”. Az irgalom azt mondja: “Rosszul bántál velem, de én megbocsátok neked, helyreállítalak, és úgy bánok veled, mintha soha nem bántottál volna engem”. Micsoda áldás, hogy képesek vagyunk irgalmat adni és kapni.

Az irgalom Isten jellemének egyik tulajdonsága, amely abban mutatkozik meg, ahogyan az Ő népével bánik. Az irgalom akkor is jó hozzánk, amikor büntetést érdemlünk. Az irgalom elfogad és megáld bennünket, amikor megérdemelnénk a teljes elutasítást is. Az irgalom megérti gyengeségeinket és gyarlóságainkat, nem ítélkezik, és nem bírál minket.

Szükséged van-e valaha is arra, hogy Isten vagy ember irgalmas legyen veled? Természetesen mindannyiunknak rendszeresen szüksége van rá. A legjobb módja annak, hogy irgalmat kapjunk, ha mi is szorgalmasan irgalmat gyakorolunk. Ha ítélkezel, akkor ítélkezést fogsz kapni. Ha irgalmat adsz, irgalmat fogsz kapni. Ne feledd, Isten Igéje azt tanítja nekünk, hogy azt aratjuk, amit vetünk. Legyetek irgalmasok! Legyetek áldottak!


Fogadd Isten kegyelmét és szeretetét. Csak akkor adhatod tovább, ha rendelkezel vele.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon