Isten Ajándékokon és képességeken keresztül is szól

Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását. (Péld. 16,9.)

Az emberek gyakran eltűnődnek olyanokon, hogy „Mit kezdjek az életemmel”? „Mi létezésem célja”? „Istennek van terve velem”? Isten többek között természetes ajándékainkon és képességeinken keresztül válaszol ezekre a kérdésekre. A tőle kapott képességeinken és tálentumainkon keresztül vezet el célunk megértéséhez.

Egy Istentől kapott tálentum, vagy ahogy gyakran hívjuk, “ajándék”, olyasmi, amit könnyedén meg tudunk tenni, ami természetesen fakad belőlünk. Például, a nagy művészek tudják, hogyan rakjanak össze színeket és formákat, így egyszerűen csak élvezik a festést, szobrászkodást vagy épületek tervezését. sok dalszerző hallja a zenét a fejében, és egyszerűen leírja ezeket a dallamokat és/vagy szövegeket, hogy csodálatos muzsika szülessen. Vannak, akiknek természetes tehetségük van a szervezéshez vagy adminisztráláshoz, míg másoknak a lelkigondozásra van ajándékuk, hogy segítsenek embereknek kibogozni életüket és kapcsolataikat. Nem számít, milyen tálentumunk van, nagy örömmel tölt el, mikor azt csináljuk, amiben természetes módon jók vagyunk.

Ha nem vagy biztos benne, mi életed célja, csak csináld, amiben jó vagy, és aztán figyeld, ahogy Isten megerősíti a döntéseidet azáltal, hogy megáldja erőfeszítéseidet. ne töltsd azzal az életedet, hogy olyasmikkel próbálkozol, amikre nincs ajándékod. Mikor olyan munkát végeznek az emberek, melyhez nincs tehetségük, nyomorultul fogják érezni magukat – és a körülöttük lévők is. Mikor azonban megfelelő helyen vannak, kiteljesednek a munkájukban, és áldássá lesznek munkaadóik és munkatársaik számára is.

Ha azt tesszük, amiben jók vagyunk, érezni fogjuk Isten kenetét (jelenlétét és erejét) a törekvéseinken. tudni fogjuk, hogy az ajándékainkkal összhangban működünk, ez dicsőséget szerez Istennek, és életet ad másoknak is. Isten a kenetén keresztül szól hozzánk, békét és örömöt ad az a tudat, hogy betöltjük tervét az életünkben.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Csináld, amiben jó vagy – az az Istentől kapott ajándékod.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon