Isten akkor is szeret, ha hibázol?

Isten akkor is szeret, ha hibázol?

„Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk. Ha tehát már most megigazított minket az Ő vére által, még inkább meg fog menteni minket a haragtól.” Róm 5:8-9

Eltöprengtél már azon, hogy vajon elég jó vagy-e ahhoz, hogy Isten szeressen téged? Sajnos sokan azt hiszik, hogy Isten csak addig szereti őket, amíg nem követnek el hibát.

Talán emiatt kérdezte a zsoltáros is, „Micsoda a halandó, hogy törődsz vele?” (Zsolt 8:5). A Biblia azonban azt mondja, hogy Isten teremtményei vagyunk – kezének alkotása – és Ő feltétel nélkül szeret mindannyiunkat.

Érdemes szembenézni azzal a ténnyel, hogy Jézus nem azért halt meg érted, mert olyan nagyszerű és csodálatos vagy, hanem azért, mert szeret. Róm 5:8-9 megerősíti ezt az igazságot, hiszen azt mondja, hogy Ő már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.

Isten annyira szeretett, hogy egyszülött Fiát adta érted, aki nemcsak meghalt a bűneinkért, hanem meghalt azért is, hogy elfedezze a mindennapos hibáinkat. Annyira szeret téged, azt akarja, hogy minden nap erőben és győzelemben élj.

Isten szeret, és szeretné, ha ezt mindig elhinnéd és elfogadnád… még akkor is, amikor hibát követsz el.

Ima:

Uram, csodálatos a Te szereteted. Akkor is szeretsz, amikor számomra ez érthetetlen. Akkor is szeretsz és velem vagy, ha hibázok. Köszönöm, hogy a Te szereteted valóban feltétel nélküli.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon