Isten által kiválasztva

Isten által kiválasztva

Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek . . .  —Ján. 15:16

Amikor Isten kiválaszt minket tervei és céljai számára, más szempontokat használ, mint a világ. A világ a külsejük, tehetségük, iskolázottságuk vagy a képességeik alapján választja ki az embereket, Isten azonban nem így tesz. Sőt, az 1Kor. 1:26-29 szerint Isten azt választja, akit a világ bolondnak tart, hogy megszégyenítse a bölcseket, és a világ szerint gyengéket, hogy megszégyenítse az erőseket.

Annyira örülök annak, hogy Isten szándékosan választ minket a gyengeségeink ellenére. Amikor Istennek eszébe jutott a Joyce Meyer Ministries ötlete, nem a legképzettebbeket kereste. Olyasvalakit választott, aki szerette Őt, aki keményen dolgozott, olyat, aki elszánt volt. Nem volt különleges tehetségem, kivéve, hogy jól kommunikáltam, de a hangom még akkor is elég szokatlan volt. Biztos vagyok benne, hogy alkalmatlan emberként a világ elutasított volna, de szerencsére Isten nem így tett.

Ami igaz volt az én életemre, az igaz a tiédre is. Az emberek talán a külsőt nézik, Isten azonban a szívet. Lehet, hogy vannak mások, akik képzettebbek vagy tehetségesebbek, de az Ő választása nem a külsőségeken, a képzettségen, a vagyonon vagy akár a tehetségen alapul. A szíved hozzáállása számít. Ha jó szíved van Isten felé, és készséges a hozzáállásod, Isten többet tehet az életeden keresztül, mint amire valaha is gondoltál.


Ha továbbra is hűségesek maradunk Istenhez, akkor végül eljutunk oda, ahová el akar juttatni minket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon