Isten beköltözik

A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által. (2 Tim. 1,14.)

Az ószövetségi időkben, Ádám és Éva Istennel sétált az Édenkertben, és Mózes a sinai hegyen találkozott Vele. Ma Isten nem a kertünkben, vagy a közeli hegyeken találkozik velünk, egyszerűen meghívjuk az életünkbe és kommunikálhatunk. nem azt választotta, hogy sátorban él, mint tette, mikor Izrael gyermekei a pusztában vaándoroltak. És emberi kéz alkotta épületekben sem lakik.

Mikor elfogadjuk Krisztust, a szent szellem eljön, hogy bennünk lakjon (lásd. Ján. 14,17.). Isten úgy dönt, hogy beköltözik a szellemünkbe – lényünk legbelső középpontjába – ahol közelebb lehet
hozzánk minden élő dolognál. Mikor Isten szelleme beköltözik a szívünkbe, a szellemünk lesz a lakhelye (lásd.1Kor. 3,16-17.) és az tesz szentté, hogy Ő ott van.

A szent állapot, melybe hívőként kerülünk aztán átterjed a lelkünkre és testünkre, Isten azt akarja, hogy ez a szent állapot a mindennapi életünkben is nyilvánvaló legyen. Mindez folyamatként megy végbe, és a változás szakaszai, melyeken keresztülmegyünk, bizonyságtétellé válnak azok számára, akik ismernek minket. Igazából azt tanuljuk meg, hogyan éljünk belülről kifelé! Isten fantasztikus munkát végzett a szellemünkben, és a szent szellem megtanít rá, hogyan élhetjük ezt meg úgy, hogy tanúbizonyságok lehessünk egy olyan világban, melynek szüksége van Rá.


Isten szava ma hozzád: Élj belülről kifelé!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon