Isten benned él

Isten benned él

Maradjatok énbennem, és én tibennetek. (Ján.15, 4.)

Miért akarna Isten bennünk élni? És hogyan teszi meg ezt? Végül is, Ő szent és mi gyenge, törékeny emberi lények vagyunk, hibákkal és tévedésekkel.

A válasz egyszerű: szeret minket, és úgy döntött, otthonául választ minket. Azért, mert Ő Isten, megvan a képessége, hogy megtegye, amit akar, és Ő arra szavazott, úgy döntött, hogy a

szívünkben akar lakni. ez a döntés nem annak szól, hogy mi milyen jó dolgokat tettünk, vagy tehetnénk, teljes mértékben Isten kegyelmén, erején és irgalmán alapul. Azáltal leszünk Isten otthonává, hogy hiszünk Jézus Krisztusban (ahogy a Biblia utasít minket).

A mai igevers hangsúlyozza a tényt, hogy hinnünk kell Jézus Krisztusban, mint akit Isten küldött azért, hogy bensőséges kapcsolatunk lehessen Vele. A Benne való hit által vagyunk képesek hallani a Hangját, befogadni Igéjét a szívünkbe és érezni a Jelenlétét.

Azonkívűl, hogy hiszünk Jézusban, mint Isten mennyei ajándékában az emberiség számára, azt is elhisszük, hogy Jézus áldozata a bűneinkért elég arra, hogy Isten jelenlétébe mehessünk.


Isten otthona lettünk, mikor elfogadtuk Jézust, mint Megváltónkat és Urunkat. ebből a helyzetből, a szent szellem ereje által, Ő csodálatos munkát kezd el bennünk.

Isten szava ma hozzád: Bizonyosodj meg róla, hogy Isten otthon érzi magát a szívedben!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon