Isten Beszél a Barátaihoz

Az Úr ezt mondta: Eltitkoljam-e (barátom és szolgám) Ábrahám elől, amit tenni akarok? (1 Móz. 18,17.)

Valószínűleg senkit sem említenek többször “Isten barátjaként”, mint Ábrahámot. Míg a Biblia Dávidot “Isten szíve szerint való emberként” említi, Jánost a “tanítványként, akit Jézus szeretett”, Ábrahámé a megtiszteltetés, hogy többször is “Isten barátjaként” hivatkozik rá az Írás. Mikor Isten eldöntötte, hogy büntetéssel sújtja szodoma és Gomorra népét gonoszságáért, elmondta Ábrahámnak, mit tervez. A barátok beszélnek egymásnak terveikről.

Mivel Isten barátjának nevezte Ábrahámot, el is mondta neki, mit szándékozik tenni – ahogy te is elmondod a barátodnak, mit fogsz csinálni. Mikor Ábrahám meghallotta milyen pusztítást tervez Isten, “Hozzálépett Ábrahám, és ezt kérdezte: Vajon elpusztítod-e az igazat is a bűnössel együtt?’” (1 Móz. 18,23). Ahogy Isten megosztotta terveit Ábrahámmal, mert barátok voltak, Ábrahám is “hozzálépett” Istenhez, nyíltan és bátran reagált ezekre – hiszen barátok voltak. Olyan kapcsolatuk volt egymással, ahol szabadon kommunikálhattak, nyíltan beszélhettek egymással. ez a bensőséges viszony abból fakadt, hogy Ábrahám biztos volt Isten szeretetében. Isten a te barátod is akar lenni – hogy beszéljen hozzád, és hallja, amit te mondasz neki. Kezdd el ma teljesen új módon elfogadni azt a tényt, hogy Isten barátja vagy, és így bármikor Hozzá fordulhatsz!


Isten szava ma hozzád: Építs olyan kapcsolatot Istennel, ahol szabadon beszélhetsz Hozzá, és könnyedén meghallhatod az Ő mondanivalóját!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon