Isten fiai és lányai

Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít az apja? (ZSID 12:7)

Ha Isten szellemének vezetését akarjuk követni, hajlandónak kell lennünk felnőni, hogy Isten érett fiai és lányai legyünk. Nem szabad hagynunk, hogy testies vágyaink, természetes étvágyunk, a gonosz, a barátaink, az érzelmeink vagy pusztán a gondolataink vezessenek minket; egyedül Isten szellemét keressük vezetésért és irány mutatásért.

Minél jobban megismerjük az Igét, annál jobban megértjük, hogy Ő nem vezet minket tévútra, illetve nem visz bele semmi olyasmibe, ami nem jó nekünk. Még azok a dolgok is, melyek eleinte kényelmetlennek tűnnek, végül életünk nagy áldásai lesznek, ha egyszerűen követjük a szent szellem vezetését. Ennek megtanulása szellemi érésünk része.

A Biblia néha úgy utal ránk, mint “Isten gyermekeire”, máskor
pedig mint “Isten fiaira.” Különbség van a gyermekek és az érett fiak és lányok között. Bár mind egyformán szeretve vannak, az érett fiak és lányok olyan szabadságot, kiváltságokat és felelősséget élveznek, melyekhez a gyermekek nem elég idősek.

Kisbabaként jövünk Isten királyságába; egy ideig gyermekek vagyunk; és aztán megtanuljuk, hogyan viselkedjünk Isten fiaiként és lányaiként, és legyünk Krisztus örökös társai. Isten csodálatos dolgokat akar nekünk megtenni, de fel kell nőnünk Benne ahhoz, hogy ezeket megkapjuk. Bátorítalak, hogy minden erőddel törekedj a szellemi érettségre! Kezd azzal, hogy megkéred Istent, segítsen ebben a folyamatban!

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Légy kész felnőni az Istenben való érettségben!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon