Isten Finoman Oldalba Bök

Isten finoman oldalba bök

„Igazságot szólok Krisztusban, nem hazudok, lelkiismeretem velem együtt tesz bizonyságot a Szent Szellem által (aki felnyitja a szemem és ösztökél)” (Róm.9,1.)

Amai igeversben Pál a szent szellem „ösztökéléséről” ír. Az ilyen nógatás vagy oldalba bökés a szent szellem részéről Isten egyik módszere, hogy szóljon hozzánk.

Nézzük ezt a gyakorlatban! néha Isten olyan szolgai dologra ösztökél, hogy például szedjem fel a vállfáról leesett ruhát egy boltban. Nem hallható hangon szól hozzám, de érzem belül a nógatást, vágyat arra, hogy rendezettebb állapotban hagyjam el azt a helyet ahol vagyok, mint ahogy találtam. Az Úr arra használja az engedelmességemet, hogy saját jelleméről tanítson. Azt mondja nekem: „Minden, amit az életben teszel, egy elvetett mag, ami vissza fog térni hozzád. Le fogod aratni, bármit is vetettél.” Ha a kiválóság magjait vetem el, akkor kiváló dolgokra számíthatok az életemben.

Másik példa: nemrég arra indított a szent szellem, hogy küldjek egy bátorító e-mailt egy hölgynek a szolgálatból. Évek óta ismertem őt, és soha nem éreztem még ilyesmire késztetést, de engedelmeskedtem, és rögtön válasz jött tőle, hogy a bátorításom abban a bizonyos időben megerősítette őt néhány döntésben, amit akkor kellett meghoznia.

Kész kaland követni Isten belső ösztökéléseit, melyek minden napot izgalmassá és frissé tesznek. Ha Isten hangját akarjuk felismerni, muszáj megtanulnunk, hogyan kövessük ezeket a szelíd, belső ösztönzéseket.


Isten szava ma hozzád: Légy érzékeny a Szent Szellem „nógatásaira”, még ha nagyon finoman jelez is.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon