Isten gondolatai nem emberi gondolatok

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az Úr. (ÉZS 55:8)

Egyszer David fiunk, aki a nemzetközi missziós részlegünket vezeti, tanácsot kért tőlem, kit vegyen fel egy munkára. Úgy érezte, Isten azt akarja, egy olyan embernek ajánlja fel az állást, akit természetes módon ő nem választott volna. Próbálta felajánlani a pozíciót több, látszólag alkalmas embernek, de mind elutasították. Azt mondta, “Úgy tűnik, Isten azt az embert akarja odatenni, akit én nem választottam volna.”

Isten azt mondja a mai igeversben, “a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim” (Ézs 55:8). Az a személy, akit Isten David szívére helyezett, volt az egyetlen, akit valóban érdekelt az a munka. Tudtuk, hogy ez egy újabb példa volt arra, hogy Isten úgy is segít nekünk, hogy nyitott és zárt ajtók által szól hozzánk. Isten nem mindig a legképzettebb embernek adja a munkát vagy a feladatot. Gyakran az illető szívbéli hozzáállása fontosabb, mint a tapasztalat vagy végzettség, különösen szolgálati pozíciókban.

Felfedeztem, hogy Isten választása nem mindig érthető számunkra, nem mindig illik bele a gondolkodásunkba. Az elménk nem mindig érti az Istentől jövő szellemi vezetést. Az Ő gondolatai valóban magasabbak a mi gondolatainknál! Útjai mindig helyesek és biztosak.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Hagyd, hogy a szellemed vezessen és ne a fejed!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon