Isten gondolatai, akarata és érzelmei szerint élni

Isten gondolatai, akarata és érzelmei szerint élni

„Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek, hanem adjátok oda magatokat Istennek… Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek” Róm 6:13

Isten szellem, lélek és test egységeként teremtett mindannyiunkat. Hívőként fontos megértenünk, hogy a lelkünk az elménket, az akaratunkat és az érzelmeinket foglalja magában. Mivel ez mind az „én”-hez kötődik, nem szívesen veti magát alá a Szent Szellemnek, ezért a léleknek meg kell tisztulnia.

Isten szabad akaratot adott nekünk. Az elménk diktálja, mit gondoljunk, de a gondolataink nem feltétlenül Isten gondolatai.
Az akaratunk diktálja, mit akarunk még akkor is, ha ez ellentétben áll azzal, amit Isten szeretne számunkra.

Az érzelmeinket az érzéseink határozzák meg, pedig Krisztusban a szívünket egyedül Istennek és az Ő Igéjének kéne alá vetni.
Isten azt szeretné, ha a saját gondolatainkat, vágyainkat és érzéseinket kicserélnénk az Övével, mert nem arathatunk győzelmet a bűn felett, amíg ezt meg nem tesszük.

Kezdd azzal, hogy megkéred Istent, hogy a lelkedben is ő uralkodjon.
Pál a Róm 6-ban bátorít minket, hogy adjuk át magunkat Istennek. Hozz ma egy döntést, hogy teljesen átadod magad Istennek, a lelkedet is beleértve.

Amikor a lelked megtisztul, képes lesz Isten gondolatait, vágyait, érzéseit hordozni, és így Isten dicsőségének erőteljes eszközévé válsz.


Ima

Uram, az elmém, az akaratom és az érzelmeim néha lázadnak az Igéd ellen, de nem szeretnék így élni többé. Atyám, felajánlom Neked a lelkemet, és tudom, hogy megtisztítasz és használni fogsz, hogy betöltsem az akaratodat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon