Isten időzítése a jó időzítés

Isten időzítése a jó időzítés

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek. tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. —Jak. 1:2–4

Általában nem látjuk, amikor történik, de Isten a színfalak mögött tökéletes tervet készít az életünkre. Bár mi azonnali eredményeket akarunk, a jellemfejlődéshez idő és türelem kell.

A Biblia azt mondja, hogy a türelem alapos munkát végez az életünkben. Amikor Istenre várunk, Ő teljesen kifejletté és teljessé tesz minket, semmiben sem szenvedünk hiányt. Felfedeztem, hogy a türelem több mint a várakozás képessége, az a képesség, hogy várakozás közben is megőrizzük a jó hozzáállást. A Szellemnek ez a gyakorlati gyümölcse az Istennel való szoros kapcsolatból ered – a körülmények ellenére is nyugodt, pozitív hozzáállásunkban nyilvánul meg.

“Isten időzítése általában nem a mi időzítésünk. Mi sietünk, de Isten nem. Neki idő kell ahhoz, hogy a dolgokat jól csinálja – szilárd alapot rak le, mielőtt megpróbál felépíteni egy épületet. Mi vagyunk Isten épülőfélben lévő épülete. Ő az építőmester, és tudja, mit csinál.


Amikor türelmetlennek érzed magad, ne feledd, Isten időzítése mindig tökéletes!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon