Isten igéje egy erőteljes fegyver

Isten igéje egy erőteljes fegyver

Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Ef. 6:17

Isten megadja nekünk a szükséges fegyvereket, hogy megnyerjünk minden csatát, amivel csak szembe kell néznünk. Isten Igéje egy kard a számunkra, és képesek vagyunk használni az ellenség ellen. A kardunk nem ér semmit, ha a hüvelyében tartjuk, ahogy a Biblia sem segít rajtunk, ha csak a polcon porosodik. Kardunkat használni annyit tesz, hogy ismerjük, hisszük és szóljuk Isten Igéjét.

Ha egy reggel felébredsz, és úgy érzed, hogy fel akarod adni, használd a kardodat azáltal, hogy kimondod: “Nem adom fel! Hálás vagyok, hogy Istennek tervei vannak, hogy jövőt és reményt adjon nekem, és hitben fogok tovább haladni, hogy megtapasztalhassam ezeket a terveket” (lásd Jer. 29:11). Isten azért ad nekünk harci fegyvereket, hogy használjuk őket. Ha győzni akarsz, aktívnak kell lenned. Pusztán passzivitással és ábrándozással soha nem nyered meg a csatát.


Hálaadó ima

Köszönöm Neked, Atyám, hogy nekem adtad az Igédet, és hogy használhatom azt a győzelemre. Segíts, hogy ne felejtsem el, hogy inkább a Te Igédre támaszkodjak, ne a saját erőmre. Hálás vagyok az ígéreteidért, amelyek minden csatában támogatnak engem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon