Isten igéje felszabadít

Isten igéje felszabadít

. . . szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket. —Jak. 1:21

A legerősebb és leghatékonyabb eszköz, amely valódi és tartós átalakulást hozhat életünkbe, Isten Igéje. Isten Igéje az, ami magához vonz minket, és általa közel maradunk Istenhez.

Az ördög mindig megpróbál majd megtéveszteni téged, olyan dolgokat mond rólad és a helyzetedről, amelyek ellentétesek Isten Igéjével. Amíg hiszünk a hazugságoknak, addig zaklatottak, nyomorultak és erőtlenek maradunk. Amikor azonban Isten Igéjének igazsága leleplezi ezeket a hazugságokat, az igazság szabaddá tesz minket.

Csak Isten Igéjének van ilyen ereje, és csak Isten képes megváltoztatni minket. Az Ige leleplezi a helytelen indítékokat, a helytelen gondolatokat és a helytelen szavakat. Az igazság megszabadíthat minket a bűntudattól, az önvádtól, a kárhoztatástól, az önutálattól, a test cselekedeteitől és minden hazugságtól, amit elhittünk és bevittünk az életünkbe. Isten arra törekszik, hogy megszabadítson minket, hogy élvezhessük az életet, amit Ő adott nekünk.

A hüvelyben lévő kardnak nincs értéke. A kardot forgatni kell, és rendeltetésszerűen kell használni. Nos, Isten Igéje a hívő ember kardja, és megtanulhatjuk, hogy naponta alkalmazzuk, a szívünkben rögzítsük, és a szánkkal kimondjuk. Az a hívő, aki ezt teszi, tele van erővel, és nagy dolgokat tud véghezvinni Isten országáért.


Az Ige tanulmányozása az első számú módja annak, hogy közel kerüljünk Istenhez.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon