Isten irányítása alatt

Isten irányítása alatt

. . . Az Úr… megaláz és felmagasztal.. —1 Sám. 2:7

Fontos észben tartani, hogy az Úr megteheti, hogy az egyik embert megalázza, a másikat pedig felmagasztalja. Erre jó példa Eszter élete. Isten az ismeretlenségből emelte őt fel, hogy az egész ország királynője legyen. Kedvességet adott neki mindenki előtt, akivel csak találkozott, beleértve a királyt is, mert Isten előtt is kedves volt.

Eszter arra használta ezt a jóindulatot, hogy megmentse magát és népét, a zsidókat attól, hogy a gonosz Hámán, aki ellenük tört, megölje őket. Lehet, hogy szívében félelem volt, mikor bement a királyhoz, hogy közbenjárjon és beavatkozását kérje, hiszen ez akár az életébe is kerülhetett volna, mégis megtette, mert Istenre bízta az életét.

Bármilyen helyzetbe is kerülj az életedben, még akkor is, ha zaklatnak, üldöznek vagy diszkriminálnak, vagy valaki megpróbál elvenni tőled valamit, ami jogosan téged illet – legyen az a munkád, az otthonod, a hírneved vagy bármi más – higgy Isten természetfeletti jóindulatában! Ha a dolgok reménytelennek is tűnnek, Isten képes felemelni és képes megalázni. Ha az életed az Ő kezében van, hidd, hogy az Úr világossága ragyog rád, az Ő jóindulata veled van.

Ne félj az életben; Isten szeret téged, és mindig segíteni fog neked!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon