Isten jó… mindig

Isten jó… mindig

. . . Senki sem jó, egyedül csak az Isten. Luk. 18:19

Isten jó. A jóság az egyik az Ő sok csodálatos jellemvonása közül, amelyért hálásak lehetünk. És mivel a jóság az Ő jellemének része, mindig számíthatunk rá, hogy aszerint reagál. Isten nem csak néha jó; Ő mindig jó. Olyan emberekkel is jó, akik nem érdemlik meg. Akkor is segít nekünk, mikor buta dolgokat tettünk, ha egyszerűen csak beismerjük a hibáinkat, és bátran kérjük a segítségét.

Istentől mindig kérhetünk segítséget: “Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja.” (Jakab 1:5).

Micsoda jó hír! Isten bölcsességet ad nekünk, amikor megpróbáltatásaink vannak – megmutatja a kiutat. Hála Istennek, csak kérnünk kell, és Ő ad anélkül is, hogy hibáztatna minket bármiért. Csodálatos!


Hálaadó ima

Atyám, amikor olyan helyzetben vagyok, amikor szükségem van a Te bölcsességedre és gondviselésedre, kérem, hogy pontosan azt add meg, amire szükségem van. Köszönöm Neked, hogy a jóság nem csak valami, amit megjelenítesz, hanem ez a Te természeted. Szeretlek Téged, és köszönöm Neked a mai jóságodat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon