Isten kegyelmének csodája

Isten kegyelmének csodája

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre. 1 Pét. 1:3

Isten kegyelme mindannyiunk iránt olyasvalami, amiért mindig hálásak lehetünk. Charles Spurgeon egyszer azt mondta: „Isten irgalma olyan nagy, hogy előbb lehetne kimerni a tengert, kioltani a nap fényességét, vagy a világűrt összezsugorítani, mint az Ő irántunk való hatalmas irgalmát kisebbé tenni.”.

Csak gondolj bele ebbe egy kicsit! Ki tudná-e bárki is merni a tengert? Talán a fürdőkádat vagy egy medencét, de a tengert semmiképp! Ez a kép talán jól szemlélteti Isten irántunk való mérhetetlen irgalmát.
Bár Isten gyűlöli a bűnt, és az igazságtalanság feldühíti Őt, Ő nem haragos Isten! Tele van irgalommal, nem rója fel bűneinket. Soha nem tehetünk annyi rosszat, hogy ne maradjon számunkra többé irgalom. Hála Istennek, ahol a bűn megsokasodik, ott a kegyelem is sokkal bőségesebb.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok a Te kegyelmedért az életemben. Még ha nem tetszik is Neked a bűnöm, tudom, hogy szeretsz engem, és meghallgatod az imámat. Köszönöm, hogy megbocsátod bűneimet, és készen állsz arra, hogy segíts nekem újrakezdeni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon