Isten látja a szívedet

De hála az Istennek, hogy csak voltatok a bűn szolgái, de szívetek szerintengedelmeskedtetek annak a tanításnak, amelynek követésére adattatok! (Róm. 6,17)

Mikor elfogadjuk Krisztust, mint Megváltónkat, Isten új szívet
ad nekünk – olyat, ami azt akarja tenni, ami helyes. Azonban
beletelik némi időbe, míg a viselkedésünk összehangolódik az új szívünkkel, és ez gyakran nagyon frusztráló. Egyik részünk helyesen akar cselekedni; míg másik részünk harcol ellene. A test és a szellem harcol egymással, ahogy azt Pál is kifejti a Galata 5:17-ben. Az újjászületésnél Isten belülről ellát minket mindazzal, ami ahhoz kell, hogy szent, engedelmes életet éljünk. Új teremtések lettünk Krisztusban; a régiek elmúltak, és újjá lett minden (lásd.2 Kor. 5,17). Szeretem úgy mondani, hogy új szellemi agyag lettünk, és innentől azzal telik az életünk, hogy hagyjuk, hogy a szent szellem Krisztus képére formáljon minket (lásd Róm. 8,29). Hálát kell adnunk Istennek, hogy van egy új szívünk, egy olyan, amelyik engedelmeskedni akar.

Ünnepeld a fejlődésed, és ne csüggedj, mert Isten látja a szívedet. Ha elengedjük, ami a hátunk mögött van, és nekifeszülünk annak, ami előttünk van, teljes engedelmességben, Isten elégedett lesz velünk. Tanuljuk, hogyan járjunk Istennel, és a járás az utazás létező leglassabb módja. talán még nem tartasz ott, ahol lenni akarsz, de hála Istennek, engedelmes szíved van.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Ma Jézusra fókuszálj, ne a kudarcaidra!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon