Isten a legnehezebb megpróbáltatásaidat is jóra tudja használni

Isten a legnehezebb megpróbáltatásaidat is jóra tudja használni

„Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa.”  1Móz 50:20

Isten egyszer ezt mondta nekem: Joyce, te csak az orrod hegyéig (hisz nincs túl messze) látsz és azt feltételezed, hogyha valami nem jó érzés, az nem is lehet jó dolog. De én az elejétől a végéig látom a dolgokat, mert én vagyok a Kezdet és a Vég, és sok olyan dolgot tudok, amit te nem.

A mi ismeretünk rész szerint való…de Isten ismeri az egészet.

Az 1Móz 50:20-ban József a testvéreihez beszél, akik kifejezetten gonoszul bántak vele. Amikor a verembe vetették és eladták rabszolgának, azt gondolták rosszat tesznek ellene, de valójában Istennek volt egy terve és felhasználta ezeket a megpróbáltatásokat, hogy előléptesse Józsefet egy nagyon befolyásos helyre.

Néha pont azok a dolgok, amiket szörnyűnek gondolunk, fordulnak át egy óriási áldássá. A legnagyobb megpróbáltatás által fejlődhet ki benned a legnagyobb hit. Lehet, hogy a verem mélyén vagy, de Istennek az a terve, hogy ezt a vermet felhasználja arra, hogy előléptessen az életed elhívásába. Emlékezz rá, hogy Isten az egészet látja és a nehézségeket javadra fogja felhasználni.

 Ima: Istenem én nem látok túl az orromon hegyénél, de Benned bízok, mert Te mindent látsz. Hiszem, hogy a javamra tudod fordítani a megpróbáltatásaimat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon