Isten meg tud szabadítani a szégyentől

Isten meg tud szabadítani a szégyentől

„A kétszeres szégyen és szidalom után ujjongani fognak osztályrészüknek, mert kétszer annyi jut mindenkinek az országban, örökké tartó örömben lesz részük.” Ézs 61:7

Gondolkodtál már azon, milyen lehetett Ádám és Éva élete a bűnbeesés előtt?

Az 1Móz 2:25 azt mondja, hogy bár Ádám és Éva meztelen volt az Édenkertben, mégsem szégyellték magukat. Szerintem ez nemcsak arra utal, hogy nem volt rajtuk ruha, hanem hogy teljesen nyitottak és őszinték voltak egymással – nem rejtőzködtek álarcok mögé, és nem játszották meg magukat. Felvállalták magukat szabadon, mert nem volt szégyenérzetük. A bűnbeesés után azonban elrejtőztek (lásd 1Móz 3:6-8).

Jézus kereszthalála nélkül mindnyájan a bűn túláradó szégyenével élnénk. Az ő áldozata miatt azonban az ember lehetőséget kapott, hogy élvezze a tökéletes szabadságot Istennel és az emberekkel.

Sajnos sokan ennek ellenére még mindig a szégyen terhe alatt élünk, pedig Isten igéje megígéri és biztosít arról, hogy felszabadulhatunk ezalól.

Isten meg tud szabadítani a szégyentől. Imádkozz, és kérd Istent, hogy tegyen szabaddá a szégyentől, ami próbál felépülni benned.


Ima

Uram, elfogadom a szégyenből való szabadságot, amit megvásároltál a kereszten. Nincs több rejtőzködés, nincs több értéktelenség érzés. Eltörölted a bűneimet, ezért mostantól szabadon és nyitottan szeretnék élni előtted.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon