Isten meghallgat

Amikor erről beszélgettek egymás között azok, akik félik az Urat, az Úr figyelt, és meghallotta. És beírták egy könyvbe az Úr előtt emlékezetül azokat, akik őt félik és megbecsülik nevét. (Mal. 3,16)

Amai igevers arról szól, hogy Isten szereti az olyan beszélgetéseket, melyek témája az Ő jósága. Mikor ezeket meghallja, előveszi az emlékeztető könyvét és feljegyzi őket. A zúgolódásainkat, morgásunkat vagy panaszkodásunkat nem írja fel, azt azonban igen, mikor Őt dicsőíti a szánk.

Csak gondolj bele, hogyan éreznéd magad, ha meghallanád, ahogy a gyermekeid azt mondanák, hogy “Az anyukánk fantasztikus. nekünk van a legnagyszerűbb anyánk a világon. Hát nem a mi anyukánk és apukánk a legcsodálatosabb? Ők a legjobb szülők!” Biztos vagyok benne, hogyha tanúja lennél egy ilyen beszélgetésnek a gyermekeid között, alig várnád, hogy megáldhasd őket.

Másfelől, ha bemennél a szobába és éppen ez menne, hogy “elegem van anyuból és apuból. soha semmit sem tesznek meg értünk. Mindig csak a szabályok. nem akarják, hogy jól érezzük magunkat. Anyu mindig nyaggat minket, és megcsináltatja a házifeladatot. Ha a szüleink tényleg szeretnének, azt adnák nekünk, amit mi akarunk, nem pedig azt, amit ők a legjobbnak gondolnak.”

A mi életünk Istennel nem különbözik a fentebb vázolt két jelenettől. Isten gyermekei vagyunk! Ő minden szavunkat hallja és tudja, mi van a szívünkben, akkor is, ha nem mondjuk ki. Ő miről akar vajon hallani? Hogy milyen nagyszerű is Ő! Milyen fantasztikus! Hallani akarja, milyen csodálatos dolgokat tett, mikre képes, és miket fog még tenni! Beszélj jól Istenről, szívedből, és teremts olyan légkört, ahol Ő szól hozzád.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Mondj olyan dolgokat, melyekkel Istent boldoggá teszed, ha meghallja őket!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon