Isten Minden Részlettel Törődik

Isten minden részlettel törődik

“Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok.” (Mát.10,29-31.)

Azent szellem ereje által Isten minden nap akar szólni hozzád. Ő lépésről lépésre el akar vezetni a bajokból azokba a jó dolgokba, amiket neked tartogat. Életed legparányibb részletével is törődik. A mai igevers szerint még azt is számon tartja, hány hajszál van a fejeden. törődik a szíved kérésével és fel akarja fedni előtted az igazságot, ami szabaddá tesz az aggódástól és félelemtől.

Istennek az a terve, hogy bensőséges kapcsolatban legyen veled, már akkor megvolt, mikor még meg sem születtél, ha elolvasod a zsoltár 16. versét: „Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.” Isten minden napunkat ismeri, és mindegyikre van terve. Ha megkérdezzük minden nap, hogy mit csináljunk, és hisszük, hogy utat mutat nekünk, akkor be fogjuk tölteni az Ő tervét az életünkben.

Felfoghatatlan, hogy Istennek minden egyes földi ember számára van terve, de nagy békességet ad a tudat, hogy a káoszból képes valami értelmes és említésre méltó dolgot kihozni. Snj rá időt, hogy megismerd Istent, mert az Ő terve a Vele való bensőséges kapcsolat által bontakozik ki.


Isten szava ma hozzád: Emlékezz: Isten még a verebeket is számon tartja – bármit is hozzon eléd ma az élet. Az Ő kezében van az irányítás.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon