Isten, mint Atya

Isten, mint Atya

Ő pedig ezt mondta nekik: “Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. . . —Luk. 11:2

Sok éven át imádkoztam a “Miatyánkot”, és nem igazán ismertem Istent Atyámként. Nem volt semmiféle szoros személyes kapcsolatom Vele. Csak ismételtem valamit, amit tanultam.

Ha közelebb akarsz kerülni az Úrhoz, és hatékony akarsz lenni az imaéletedben, fontos, hogy Istent Atyádként ismerd meg. Amikor a tanítványok megkérték Jézust, hogy tanítsa meg őket imádkozni, megtanította nekik azt, amit mi “Miatyánknak” nevezünk, ez az ima alapelveinek szellemi kincsestára. Jézus mindenekelőtt arra utasított, hogy ezt mondják: “Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a Te neved.”

Jézus megmutatta nekik azt a kiváltságos kapcsolatot, Ő azért jött, hogy minden hívő számára biztosítsa ezt. Azt mondta tanítványainak, hogy akkor lehet kapcsolatuk Istennel, mint Atyjukkal, ha imádságban akarnak Hozzá fordulni. Ne úgy menj Istenhez, mint valakihez, akitől féltek, hanem alakíts ki Vele Atya-gyermek kapcsolatot. Ez a bensőséges kapcsolat szabadságot ad neked, hogy olyan dolgokat kérj Tőle, amiket nem kérnél, ha távoli, merev kapcsolatban lennétek.

Mennyei Atyánk szeret minket, és mindig rajtunk tartja a szemét. Tanuld meg élvezni Isten társaságát!

Amikor imádkozol, emlékezz arra, hogy van egy szerető Atyád. Aki meghallgat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon