Isten nem változik

Isten nem változik

Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. —Zsid. 13:8

Mi az a fő dolog, amit annyira szeretünk Jézusban? Sok válasz létezik erre a kérdésre természetesen, például ott a tény, hogy meghalt értünk a kereszten, hogy ne kapjunk büntetést a bűneinkért, aztán feltámadt a harmadik napon. Azonban a Vele való mindennapi kapcsolatunkban az egyik dolog, amit leginkább értékelünk az, hogy számíthatunk az Ő változhatatlan Természetére. Ő képes bármit megváltoztatni, amit kell, Ő maga azonban ugyanaz marad.

Ilyen fajta embernek kellene nekünk is lennünk, de ez nem fog megtörténni, ha nem tudjuk kontrollálni az érzelmeinket. Érzelmileg érettnek lenni azt jelenti, hogy döntéseinket a Szent Szellem vezetésére alapozzuk, nem az érzéseinkre. Ez azonban nem jön magától. Az érzelmeink soha nem fognak eltűnni, de megtanulhatjuk kezelni őket. Isten képes egyensúlyba hozni minket. Ez nem jelenti, hogy érzelemmentesek vagy érzéketlenek leszünk. Istentől kaptuk az érzelmeket, hogy élvezhessük az életet. Inkább úgy van, hogy uraljuk érzéseinket a Szent Szellem ereje és hatalma által, miközben vezetésére támaszkodunk.

Isten nem akarja, hogy megváltozzunk, valahányszor a körülményeink változnak. Azt akarja, hogy mindig ugyanazok legyünk, ahogy Ő.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon