Isten példáját követve

Isten példáját követve

Látta Isten, hogy a világosság jó, elválasztotta tehát Isten a világosságot a sötétségtől. 1 Móz. 1:4

Mint hívők, neked és nekem, ugyanaz az életminőség áll rendelkezésünkre, mint Istennek. Az Ő élete nem félelemmel, stresszel, aggodalommal, szorongással vagy depresszióval telik. És hála Istennek, a miénknek sem kell annak lennie. Aggodalom helyett az Úr időt szakít arra, hogy élvezze a teremtését, a keze munkáját.

A Teremtésről szóló beszámolóban, amelyet az 1. Mózes 1. könyvében rögzítettek, az Ige gyakran mondja, hogy miután Isten megteremtette a világegyetem egy bizonyos részét, amelyben élünk, látta, hogy az jó (megfelelő, kellemes, tetszetős, csodálatra méltó), és meghagyta azt. (Lásd a 4., 10., 12., 18., 21., 25., 31. verseket.) Úgy tűnik számomra, hogy ha Isten időt szakított arra, hogy élvezze teremtésének, munkájának minden egyes szakaszát, akkor te és én is szakíthatunk időt arra, hogy élvezzük a munkánkat. Hálával örülhetünk annak tudatában, hogy Isten megadja nekünk a szabadságot, hogy élvezzük, amit elértünk.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm a példát, amelyet nekem adtál, és az életet, amelyet lehetővé tettél számomra. Nem kell stresszel, félelemmel vagy aggodalommal telve élnem. Segíts, hogy ezeket a dolgokat magam mögött hagyjam, és élvezzem az életet, amit Te adtál nekem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon