Isten soha nem késik

Isten soha nem késik

A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. —Gal. 6:9

Sokan azt gondolják, hogy türelmesek, csak azért, mert várniuk kellett valamire. A türelem azonban több mint várakozás. A türelem jó, pozitív, örömteli hozzáállás a várakozás folyamatában. Ez a Szellem gyümölcse, amely abban a hívőben nyilvánul meg, aki aláveti magát Istennek, függetlenül a körülményeitől. A türelmes ember mindig nyugodt marad, és rámutat mennyei Atyánk gondviselésére.

Gyakran azt szeretnénk, ha Isten terve az életünkben most azonnal megtörténne. Isten tökéletes munkájához azonban idő kell, és türelmet igényel tőlünk. Isten nem a mi időbeosztásunk szerint dolgozik. Bár mi sietünk és kapkodunk, Isten soha. Neki idő kell ahhoz, hogy a dolgokat jól csinálja – átgondoltan, gondosan és precízen dolgozik a remekművén.

Mi vagyunk Isten alkotásai (Ef. 2:10). Ő a Tervező, és valami gyönyörűségeset készít az életedből. Úgy tűnik, Isten időzítése az Ő kis titka. A Biblia azt ígéri nekünk, hogy Ő soha nem késik, de azt is felfedeztem, hogy általában korábban sem érkezik. Nem számít, mit teszel, nem siettetheted Istent. Arra bátorítalak tehát, hogy élvezd a várakozást.


Élvezd, ahol vagy, miközben úton vagy a célod felé!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon