Isten Szelíden Vezet

Isten szelíden vezet

„Mint pásztor, úgy legelteti nyáját, karjára gyűjti a bárányokat, ölébe veszi őket, az anyajuhokat szelíden terelgeti.” (Ézs.40,11.)

Mikor isten szól hozzánk, és vezet minket, nem ordít ránk, és nem  taszigál  abba  az  irányba,  ahová  vezetni  akar.  nem, hanem úgy vezet minket, mint egy szelíd pásztor, hívogat minket, hogy kövessük Őt a zöldebb legelőkre. Azt akarja, hogy eljussunk oda, ahol annyira érzékenyek leszünk a hangjára, hogy már egy kis suttogó  figyelmeztetésre  is  megkérdezzük,  „Mit  mondasz  itt Uram?” Abban a percben, amint megérezzük, hogy mást szeretne tőlünk, mint amit éppen csinálunk, azonnal engedelmeskednünk kellene. Ha azt érezzük egy tevékenység közben, hogy nincs békességünk, hagyjuk abba, és kérjük Isten iránymutatását.

A Példabeszédek 3:6 azt mondja, hogy ha minden utunkban elismerjük Istent, Ő igazgatja a mi ösvényeinket. Elismerni Istent egyszerűen azt jelenti, hogy elég tisztelet, istenfélelem és csodálat van bennünk Iránta ahhoz, hogy érdekeljen, mit gondol a tetteinkről.

Jó dolog ezzel az imával indítani a napot:

„Uram, érdekel, mit gondolsz, és nem akarok olyan dolgokat csinálni, amiket te nem akarsz. Ha elkezdek ilyesmit, kérlek, mutasd meg nekem azt, hogy abbahagyhassam, elfordulhassak tőle, és inkább a te akaratod teljesítsem. Ámen.”


Isten szava ma hozzád:

Mindennél jobban érdekeljen, mit gondol Isten!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon