Isten Szellemének Otthona

Isten Szellemének otthona

Hogy a Krisztus lakjék (telepedjen le, lakozzon, legyen állandó lakhelye) szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva. (Ef.3,17.)

Ha újjászülettél, akkor remélhetőleg tudatában vagy annak, hogy Jézus benned él a szent szellem ereje által. A kérdés az, vajon Isten kellemesen érzi magát benned? Otthon érzi magát? Bár Isten szelleme benned él, más dolgok is élnek benned – félelem, harag, irigység vagy zúgolódás és panaszkodás.

Isten egyszer szemléltette nekem, milyen számára egy olyan szívben élni, ahol zúgolódás, panaszkodás és viszály van. Mondjuk, elmész egy barátnőd házába és ő azt mondja, „Ó, gyere be. Főzök neked egy kávét. Érezd magad otthon.” Aztán a barátnőd elkezd ordítani a férjével, és ketten ott veszekednek teljes gőzzel előtted. Mennyire éreznéd kellemesen magad ilyen veszekedés közepette? Ha kényelmes „otthon” szeretnénk lenni az Úr szelleme számára, fel kell adnunk azokat a dolgokat, melyek elfeledtetik velünk az Ő jelenlétét, vagy bántóak számára. Abba kell hagynunk az elégedetlenkedést, nem engedhetjük be a viszályt és nyugtalanságot, illetve nem rejtegethetünk magunkban neheztelést. ezek helyett meg kell bizonyosodnunk róla, hogy belső világunkban olyan dolgok kapnak helyet, melyek Isten jelenlétének tetszőek és megbecsülik azt. A szánk legyen tele dicsőítéssel és hálaadással. Úgy kellene minden nap felkelnünk, hogy azt mondjuk szívünkben: „Jó reggelt, Uram. Azt akarom, hogy ma kellemesen és otthonosan érezd magad bennem.”

Mindnyájunknak oda kell figyelni arra, mi folyik a szívünkben, mert ott lakozik Isten. Mikor megvizsgáljuk a belső életünket, szent földet találunk ott, amit Isten az otthonául választott. Kötelezzük el magunkat arra, hogy otthonosan érezze magát bennünk.


Isten szava ma hozzád: Bizonyosodj meg róla, hogy kellemes otthona vagy az Úr Szellemének.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon