Isten személyesen hozzád beszél

Dave-nek és nekem rendszeresen meg kell kérdeznünk Istent sokféle dologról.

Ha hallgatnak rá, és szolgálják őt, napjaikat jólétben töltik, és éveiket boldogságban. (Jób 36,11)

Dave-nek és nekem rendszeresen meg kell kérdeznünk Istent sokféle dologról. Hogyan kezeljünk embereket, körülményeket, számos eseményt és különleges helyzetet. Állandó imánk így hangzik, “Mit kellene csinálnunk ezzel? Mit kellene tennünk azzal?” Úgy tűnik, minden héten vagy száz olyan dolog történik, melyeket Dave-vel gyorsan át kell látnunk, és Isten szerint való döntéseket kell hoznunk. Ha nem engedelmeskedünk neki hétfőn, a hetünk péntekre káoszba fulladhat. ezért eltökéltük, hogy nem fogunk engedetlenségben élni.

Sokakat érdekel, mi Isten különleges akarata az életükre nézve, gondolkodnak rajta, mit akarhat Isten tőlük. Például: “Uram, el kellene fogadnom ezt az állást, vagy azt akarod, hogy egy másikat keressek? Azt akarod, hogy ezt tegyem, vagy azt akarod, hogy azt?” Hiszem, hogy Isten meg akarja adni számunkra az áhított iránymutatást, de sokkal jobban érdekli, életünk során engedelmeskedünke általánosságban az Akaratának, melyet Igéje tár fel előttünk – olyan dolgokról van szó, mint hogy hálát adunk-e minden időben és helyzetben, soha nem panaszkodunk, megelégedettek vagyunk, megmutatkozik-e rajtunk a szellem gyümölcse, és megbocsátunk-e azoknak, akik megbántottak vagy csalódást okoztak nekünk.

Ha nem engedelmeskedünk az irányelveknek, amiket Igéjében már megadott nekünk, nehezen fogjuk meghallani, mit akar mondani nekünk, egy speciális helyzettel kapcsolatban. Amint felvállalod, hogy egyre tisztábban halld Istent, és követed az akaratát az életedben, ne felejtsd el első helyre tenni általános Akaratának megismerését, mely Igéjében gyökerezik. Akkor aztán könnyebben meghallod majd, mikor személyesen hozzád szól.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Tedd továbbra is azt, amit tenned kell, és mikor nem tudod, mit csinálj, Isten meg fogja neked mutatni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon