Isten Személyesen Hozzánk Szól

Isten személyesen hozzánk szól

„Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra ne térjetek le!” (Ézs.30,21.)

Isten többek között azért szól hozzánk, hogy segítsen felismerni a különbséget jó és rossz között, s így jó döntéseket hozzunk. Van, ami valakinek rossz, a másiknak jó, és vica versa is, szóval mindnyájunknak szüksége van a személyes iránymutatásra Istentől. Természetesen bizonyos általános útmutató mindenkire alkalmazható ez ügyben, például, mindnyájan tudjuk, hogy hazudni, csalni, lopni rossz, nem beszélve még sok más dologról. Vannak azonban személyre szabott dolgok. A fiam elutazott és meg akarta hosszabbítani az útját egy nappal, de mikor reggel felkelt, és nem volt békessége abban, hogy maradjon, ezért hazajött. Istennek mindenki számára különleges és egyéni terve van, jobban ismer minket, mint mi saját magunkat.

Talán nem értjük, miért mondja nekünk Isten, hogy valamit ne tegyünk meg, mikor körülöttünk mindenki csinálja, de ha a szívünk lágy, akkor is bízunk Benne, és engedelmeskedünk, mikor nem értjük a miértet. lényeg, hogy nem kell mindig tudnunk, miért kéri tőlünk Isten, amit kér – egyszerűen csak meg kell tanulnunk meghallani a hangját, és engedelmeskednünk kell.

A katonák a kiképzésen néha nevetséges gyakorlatokat csinálnak, olyan dolgokat, melyeknek látszólag nincs értelme. Megtanulják, hogy azonnal megtegyenek dolgokat, és gyorsan, kérdés nélkül engedelmeskedjenek a parancsoknak, még akkor is, ha nem értik. Ha ott állnak a csatában és a vezetőik kiadják a parancsokat, meghalnak, ha megállnak és megkérdezik, „Miért?”. Ugyanígy, Isten azt akarja, hogy bízzunk szerető útmutatásában, késedelem és kérdés nélkül engedelmeskedjünk neki.


Isten szava ma hozzád:

Engedelmeskedj Isten hangjának, még akkor is, mikor nem érted.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon