Isten szeretete győz és átformál

Isten szeretete győz és átformál

És útra kelve el is ment az apjához. Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt. —Luk. 15:20

Isten szeretetének rendszeres, folyamatos adagolásával teljes mértékben átalakulhat bármelyik ember. Nem számít, mit tettek az életükben, vagy hogy mennyire tartjuk őket jónak vagy rossznak, Isten szeretete még a leghidegebb szívet is képes felmelegíteni. A vallás gyakran ad az embereknek követendő szabályokat és betartandó törvényeket. Elhiteti velük, hogy jó cselekedetekkel kell kiérdemelniük Isten szeretetét és jóindulatát. Ez pontosan az ellenkezője az igazi bibliai tanításnak.

Isten Igéje azt mondja, hogy “irgalmasság viszont diadalmaskodik az ítéleten” (Jak. 2:13). Isten jósága vezeti az embereket a megtérésre (Róma 2:4), nem pedig a törvények és szabályok betartása. Jézus azért jött, hogy valami jobbat adjon nekünk a vallásnál – azért jött, hogy szoros, személyes szeretetkapcsolatot adjon nekünk az Atyával Őáltala.

Isten feltétel nélküli szeretete nem engedi, hogy az emberek ugyanolyanok maradjanak, ehelyett szereti őket, miközben változnak. Jézus azt mondta, hogy nem az egészségesek miatt jött, hanem a betegek miatt (Máté 9:12). Mai világunk nagy része beteg, és betegségére az egyedüli gyógyír Jézus Krisztus és mindaz, amit Ő képvisel.


A feltétel nélküli szeretet legyőzi a gonoszt, és átalakítja az életeket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon