Isten szól hozzánk, mikor dicsőítjük

Isten szól hozzánk, mikor dicsőítjük

„Jöjjetek, boruljunk le, hajoljunk meg, essünk térdre alkotónk, az ÚR előtt!” (Zsolt.95,6.)

Htanunk.iszem, hogy a dicsőítés olyan légkört teremt, melyben Isten szólni tud hozzánk. A dicsőítést nehéz meghatározni. Inkább  arról szól, kicsoda Isten, mint hogy mit tett értünk. Az igazi dicsőítés mélyen belülről fakad, értékes és nagyszerű dolog, kísérlet arra, hogy szavakba öntsük, hogyan érzünk Isten iránt. erőteljes dolog kiöntenünk a szívünket az Úr előtt, kifejezni a szeretetünk, hálánk és odaszánásunk mélységét, melyet nehéz megfogalmaznunk. Az emberi nyelv nem elég gazdag ahhoz, hogy teljesen kifejezze, mi a valódi dicsőítés. Ami azt illeti, a dicsőítés annyira személyes és intim, hogy talán nem is kellene szavaink korlátai közé sem szorí-

A dicsőítés sokkal több dalok éneklésénél. sőt, az igazi dicsőítés legelőször is egy szívbéli és egy fejbéli állapot. szenvedélyesen di- csőíthetünk anélkül is, hogy egy hangot énekelnénk. A dicsőítés a szívünkben születik meg, betölti a gondolatainkat, és aztán a szán- kon és a testünkön keresztül kifejezésre jut. Ha a szívünk megtelik Isten imádatával, énekelni, táncolni, tapsolni akarunk, vagy felemel- jük a kezünket a dicséretben. lehetünk áhítatosan csendben és nyu- godtan Isten előtt. lehet, hogy az a vágyunk, hogy adakozzunk, vagy más formában fejezzük ki szeretetünket Isten iránt. Ha azon- ban mindezeket nem megfelelő szívvel tesszük, akkor egyszerű for- maságok csupán, és nem jelentenek semmit Istennek.

Bátorítalak, hogy őszintén dicsőítsd ma Istent. tedd ezt azért, mert szereted Őt, és ne lepődj meg, ha szól hozzád, miközben di- csőíted.


Isten szava ma hozzád: Hálás szívvel dicsőítsd Istent önmagáért!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon