Isten Szól, így Segíteni Tud Nekünk

Isten Szól, így Segíteni Tud Nekünk

„a kövérség (kenet) miatt leszakad róla az iga.” (Ézs.10,27.)

Mikor Isten szól egy problémáról, amivel szembe kell nézned az életedben, nem szabad halogatnod ezt a szembenézést. Bízhatsz a kenetben, ami rendelkezik a szent szellem erejével és képességével, ez a kenet ott van, hogy az iga leszakadjon rólad. Ha halogatod az időt addig, amikor te akarsz megküzdeni a problémával, akkor lehet, hogy az isteni kenet ereje nélkül kell próbálkoznod a változással.

Gyakran a saját időzítésünk szerint akarjuk megtenni a dolgokat, és csak szenvedünk és szenvedünk, mert azt az időt Isten nem ruházta fel kenettel. Például, van, hogy úgy érzem, konfrontálódnom kell egy beosztottammal valamilyen problémával kapcsolatban, de tudom, hogy bölcsebb, ha imádkozom és hagyom, hogy Isten előkészítse az illető szívét. Mikor Isten időzítését követem, mindig velem van az Ő kenete, hogy sikerrel járjak. Megtanultam, hogy akkor nézzek szembe a problémákkal, amikor Isten akarja, és ne avatkozzak közbe, mikor azt mondja, várjak. Ugyanilyen frusztráló tapasztalat, mikor újra és újra változtatni akarok magamon, de nem várom meg Isten segítségét és időzítését. Isten kenetére mindig szükség van, bármit is akarunk megoldani az életünkben.

Mikor Isten meggyőz valamiről, amit meg kell változtatnunk az életünkben, az azt jelenti, hogy Ő felkészített minket arra, hogy szembenézzünk vele. Talán úgy érezzük, nem állunk készen, de bízhatunk abban, hogy az Ő időzítése tökéletes, és velünk van a kenete, hogy letörje az igát, ami gátolja a teljes szabadságunkat. Megtanultam azt mondani: „Uram, talán úgy érzem, nem állok készen, de ha azt mondod, itt az idő, akkor bízom benne, hogy a te erőd velem van, és hajlandó vagyok engedelmeskedni neked.” Ahogy kilépsz hitben, hogy megküzdj a problémákkal, látni fogod, hogy a szükséges bölcsesség, kegyelem, erő és képesség veled lesz.

Tölts rengeteg minőségi időt Istennel, mert jelenléte a kenet, ami megsemmisíti a megkötözöttség igáját az életünkben.


Isten szava ma hozzád: Ha Isten azt akarja, hogy ma nézz szembe valamivel, azt ne halogasd másik napra.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon