Isten új szintre akar emelni

Isten új szintre akar emelni

Adj a bölcsnek, és még bölcsebb lesz, tanítsd az igazat, és ő gyarapítja tudását! (Péld.9,9.)

Bár Isten azt akarja, hogy örömteli és megelégedett életet éljünk, időnként mégis elégedetlenséget támaszt bennünk, egy olyan érzést, hogy valami nem jó, mert nem akarja, hogy tovább csináljuk ugyanazt a régi dolgot. Arra akar ösztökélni, hogy keressük Őt, s így új szintekre vihessen minket.

Isten mindig azt akarja, hogy szellemben és lélekben erősebbek legyünk, mélyebbre menjünk, és egyre bensőségesebb kapcsolatba kerüljünk Vele. Úgy vezet az éretté válás folyamatában, hogy kihoz helyekről, melyek a múltban kényelmesek voltak számunkra. túl sok kényelem túl sokáig azt jelentheti, hogy nem növekszünk. Ha érzed, hogy valami buzog a szívedben, és nem érted, mi az, csak kérdezd meg Istent, mi történik, és szánj időt rá, hogy megvárd a válaszát.

Az Istennel töltött időnk létfontosságú a növekedésünkhöz és érettségünkhöz, de nem csinálhatjuk állandóan ugyanazt, ha mindazt meg akarjuk tapasztalni, amit Isten tartogat számunkra. Volt olyan időszakom, mikor a bibliaolvasás nehézkessé vált, és Isten egyszerűen arra vezetett, hogy más bibliafordítást olvassak néhány hónapig. Csak ez a kis változtatás új növekedést hozott, mert másképp láttam a dolgokat.

A sátán megpróbált kárhoztatni, mert nem akartam olvasni a Bibliát, Isten azonban csak megpróbált rávenni, hogy másik fordítást olvassak, ne a szokásost. egyik nap egy kicsit unatkoztam, mikor próbáltam olvasni, és imádkoztam, ezért átültem egy másik székbe az irodámban és hirtelen olyan dolgokat láttam meg, melyek már évek óta ott voltak az irodában, de észre sem vettem őket. egy kis változtatás miatt teljesen új nézőpontból láttam a dolgokat, és Isten egy szellemi leckét tanított nekem, csak azért, mert másik székben ültem.


Isten szava ma hozzád: Ne félj elmozdítani a székedet!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon