Isten útja nem túl nehéz

Isten útja nem túl nehéz

Amikor elbocsátotta a fáraó a népet, nem vezette őket Isten a filiszteusok országa felé, bár az közel volt, mert úgy gondolta Isten, hogy hátha megbánja a nép a dolgot, ha harcot lát, és visszatér Egyiptomba. —2 Móz. 13:17

Isten hosszabb, nehezebb úton vezette Izrael gyermekeit a pusztában, mert tudta, hogy nem állnak készen azokra a csatákra, melyek az Ígéret Földjének birtokba vételével járnak. Először az életükben kellett munkálkodnia, megtanítva őket rá, kicsoda Ő, és hogy ne maguktól függjenek.

Biztos lehetsz benne, hogy bármerre is vezet Isten, képes megtartani téged. Soha nem enged többet, mint amennyit el tudnánk viselni. Nem kell folyamatos küszködésben élnünk, ha megtanulunk folyamatosan Rá támaszkodni, tőle várjuk az erőt, amire szükségünk van. Ha tudod, hogy Isten kért tőled valamit, ne hőkölj vissza mikor nehéz lesz. Mikor a dolgok nehézzé válnak, tölts több időt Istennel, támaszkodj Rá jobban, és fogadj el több kegyelmet Tőle (Zsid. 4:16). A kegyelem Isten ereje, ami ingyen jön hozzád, hogy megtegye rajtad keresztül, amire magadtól nem lennél képes.

Isten tudja, hogy a könnyű út nem mindig a legjobb számunkra. Ezért fontos, hogy ne rendüljünk meg, ne készüljünk ki, és ne essünk össze.

A sátán tudja, hogyha az elménkben le tud győzni, akkor a gyakorlatban is képes rá.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon