Isten Útján Győztes Vagy

Isten útján győztes vagy

„Utaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem!” (Zsolt.25,4.)

Többségünk akkor boldog, mikor megkapja, amit akar. Ilyen az emberi természet. Mikor azonban kellőképpen szoros kapcsolatban vagyunk Istennel, más dolgok fontosabbá válnak személyes vágyaink betöltésénél – például annak keresése, Isten mit szeretne az életünkben, döntéshelyzetekben mi az Ő véleménye, és hogyan engedelmeskedjünk vezetésének minden helyzetben.

Dave-vel egyszer láttunk egy képet egy bevásárlóközpont üzletében, és én meg akartam venni. Dave úgy látta, hogy nincs rá szükségünk, ezért bevágtam a durcát: csak hallgattam mérgemben.

„Jól vagy?” – kérdezte Dave.

„Remekül. Igazán remekül.” – válaszoltam, de magamban azt gondoltam, Mindig meg akarod mondani nekem, mit tegyek. Mi lenne, ha egyszerűen békén hagynál és hagynád, hogy azt tegyem, amit akarok? neh, neh, neh…

Még egy óráig fortyogtam magamban. Próbáltam manipulálni Dave-et. tudtam, hogy az ő békés, flegmatikus személyiségével, inkább enged nekem, minthogy veszekedjen. Túl éretlen voltam még az Úrban ahhoz, hogy megértsem, mennyire bűnös a viselkedésem. elkezdtem győzködni Dave-et, hogy vegyük meg a képet, és végül meg is vettük. Ahogy kitettem otthon a falra, a szent szellem azt mondta nekem, „tudod, igazából nem nyertél. Megszerezted ugyan a képedet, de ugyanakkor vesztettél, mert nem az Én utamon jártál.” Az életben csak akkor lehetsz győztes, ha Isten útját járod. Akkor, ha nem is kapjuk meg, amit akarunk, nagy megelégedéssel tölt el a tudtat, hogy engedelmeskedtünk Hangjának – és ez az elégedettség tovább tart, mint az, ami együtt jár valaminek a birtoklásával vagy a földi sikerrel.


Isten szava ma hozzád: Mikor Isten útját járod, akkor a békesség és az öröm az útitársaid.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon