Isten vezet az utadon

Isten vezet az utadon

„Az Úr irányítja annak az embernek a lépteit, akinek az útja tetszik neki.” —Zsolt 37:23

A keresztény élet egy úthoz hasonlít. A Szent Szellem a vezetőnk… Naponta irányít minket. És mindig arra vezet, ami a legjobb számunkra. A sikeres és élvezetes út kulcsa, hogy kövessük Őt.

De mit is jelent Istent követni? Alapvetően azt, hogy engedelmeskedünk neki, követjük a vezetését és megtesszük, amit mond.

Sokszor azonban megelőzzük Istent. Úgy gondoljuk, mi jobban tudjuk az irányt, vagy türelmetlenné válunk és próbáljuk lerövidíteni az utat. Csak az a probléma, hogy mikor rájövünk, hogy zsákutcába jutottunk, vissza kell mennünk egészen odáig, ahol letértünk az útról.

A jó hír azonban az, hogy Isten ott vár ránk, hogy átvegye újra az irányítást és megmutassa a helyes utat számunkra.

Az Úr tökéletesen eltervezte mindannyiunk útját. Fontos, hogy tényleg megértsük, hogy szeret minket, hogy Ő jó, Ő igaz és megbízhatunk benne.

Bízhatunk benne, hogy olyan irányba vezet, ami a legmegfelelőbb számunkra. Bízhatunk benne, hogy amikor elkóborolunk visszaterel a helyes útra. Rábízhatjuk az embereket is, akikkel kapcsolatba kerülünk utunk során. Rábízhatjuk az egész életünket. Pont.

Kövesd a Szent Szellem vezetését, mert Ő ismeri az utat, és mindig melletted lesz. Bízz benne, hogy elvezet mindazokra a jó dolgokra, amiket még születésed előtt eltervezett számodra. És élvezd az utat!


Ima

Istenem, az Igéd azt mondja, hogy az istenfélők lépéseit irányítod. Benned bízom, hogy vezetsz az utamon, és ha letérnék róla, Te ott leszel, hogy visszaterelj és segítesz, hogy folytassam az utamat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon