Isten a legképtelenebb embereket is tudja használni

Isten a legképtelenebb embereket is tudja használni

Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket. 1 Kor. 1:27

Isten gyakran olyanokat választ, akik a legvalószínűtlenebb jelöltek a feladatra. Ezáltal szélesre tárja az ajtót, hogy megmutassa, hogyan tudja kegyelme és hatalma megváltoztatni az emberi életeket.

Mindannyiunknak megvan a sorsa, és egyáltalán nincs mentség arra, hogy ne teljesítsük be azt. Nem használhatjuk gyengeségünket kifogásként, mert Isten azt mondja, hogy az Ő ereje gyengeségben tökéletesedik (lásd 2Kor. 12:9). Nem használhatjuk a múltat kifogásként, mert Isten azt mondja, hogy a régi elmúlt, és minden újjá lett (lásd 2Kor. 5:17). Nem azzal van baj, ahogy Isten lát bennünket; hanem gyakran azzal, ahogyan mi látjuk magunkat, az akadályoz meg minket a sikerben. Ha úgy látod magad, ahogyan Isten lát téged, hálásan az Ő átalakító erejéért, akkor semmilyen akadály nem állíthat meg téged az Ő céljai előtt. Isten képmására újrateremtettél és feltámadtál egy vadonatúj életre. A sorsod csak arra vár, hogy magadévá tedd!


Hálaadó ima

Hálát adok Neked, Istenem, hogy a világ szemében gyengéket választottad, hogy megszégyenítsd a bölcseket. Köszönöm Neked, hogy nincs olyan kifogás, amely megakadályozhatna abban, hogy beteljesítsem a sorsomat Benned. Az életem a Tiéd; legyen meg az akaratod rajtam keresztül.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon