Istenadta Vágyak

Istenadta vágyak

„Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!” (Zsolt.37, 4.)

Isten a szívünk megszentelt vágyain keresztül is szól hozzánk többek között. Megfelelő vágyakat helyez el a szívünkben, és aztán beteljesíti ezeket. emlékszem, amikor nagyon vágytam házi készí- tésű cukkinis kenyérre, de se tehetségem, se időm nem volt, hogy elkészítsem. egyszerűen azt mondtam, „Uram, úgy ennék egy jó frissen sült cukkinis kenyeret”, és nem gondoltam rá többet. egy héttel később egy hölgy, aki semmit sem tudott erről a vágyamról, átadott nekem egy dobozt és mikor kinyitottam, ott volt benne a házi cukkinis kenyér. Isten örömmel tesz értünk kis és nagy dolgo- kat, és soha nem kellene lemaradnunk ezekről.

Meg kell kérnünk Istent, hogy adjon megszentelt, illetve szent vágya- kat. Általában olyan természetes dolgokra vágyunk, mint siker, anyagi dolgok, szép otthon és jó kapcsolatok, de szellemi dolgokra is vágynunk kellene. Hogy megismerjük Istent mélyebb és bensőségesebb módon, vagy hogy mindig megteremjük a szellem gyümölcsét, különösen a sze- retetet, úgy szolgáljuk Istent, hogy az a dicsőségére legyen, mindig en- gedelmeskedjünk neki, stb. A zsoltáros Dávid azt mondta, hogy Isten előtt van minden kívánsága (lásd. Zsolt.38,10.). Kérjük Istent, hogy vegye el a testies vágyat, és adjon megszentelt kívánságot a szívünkbe. Isten olyan vágyakat helyez belénk, melyek elhozzák életünkbe az Ő igazságát, békéjét és örömét (lásd Róma 14,17.), és ezek soha nem ellenkeznek az Igével.

Ha egy nő egy házas férfira vágyik, az testi vágy, vagy ha egy férfi nagyon akarja a szomszédja házát és autóját, az is testi dolog. Ha a nő férjre vágyik Isten időzítése szerint, illetve a férfi szeretne egy szép otthont és autót a megfelelő időben, ezek megszentelt vá- gyak. A helytelen vágyak meggyötörnek, és türelmetlenné tesznek, a megszentelt vágyakkal azonban együtt jár, hogy hajlandóak va- gyunk várni Isten útjára és időzítésére.


Isten szava ma hozzád: Vidd a kívánságaidat Isten elé, imádkozz és bízz Benne, hogy Ő a megfelelő időben be- teljesíti azokat, ha ezek a javadra vannak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon