Kibékülve önmagaddal

Kibékülve önmagaddal

Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem. Ézs 43:25

Észrevetted már, hogy kapcsolatban vagy önmagaddal? Lehet, hogy nem igazán gondolkodtál még el ezen, pedig több időt töltesz magaddal, mint bárki mással. Ezért nagyon fontos, hogy jóban legyél önmagaddal, mert magad elől nem menekülhetsz.

Fontos, hogy szeressük magunkat – nem önző, önközpontú módon, ami káros lenne, hanem kiegyensúlyozottan, megerősödve abban a tudatban, hogy Isten teremtményeként alapvetően jók vagyunk. Senki nem tökéletes, lehet, hogy hibáztunk a múltban, de ez nem azt jelenti, hogy értéktelenek vagyunk és semmire sem jók.

Olyan szeretettel kell szeretnünk magunkat, ami azt vallja: „Tudom, hogy Isten szeret, ezért szerethetem azt, akiről Isten úgy döntött, hogy szereti. Nem tetszik minden, amit teszek, de elfogadom magamat, mert Isten is elfogad engem.” Ki kell alakítani azt a fajta érett szeretetet, ami azt mondja: „Hiszem, hogy Isten naponta változtat, de a folyamat során nem utasítom vissza, amit Isten elfogad. Elfogadom magamat úgy ahogy vagyok és tudom, hogy nem maradok mindig ilyen.”

Ima:

Istenem, ahogyan Ézsaiás 43:45 mondja, te eltörölted a vétkeimet és elfogadsz, emiatt nem kell elutasítanom magamat. Szabadon szerethetem magam, mert te szeretsz engem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon