Isteni motivációk

Isteni motivációk

„Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat!” Zsolt 139:23

Évekkel ezelőtt, amikor anyagilag sokat küszködtünk, eljött az a pont, amikor belefáradtam abba, hogy higgyek az áttörésben, és összetörtem az Úr előtt. Egy ideig csak sírtam, aztán Isten kegyelméből elhatároztam, és megvallottam a következőt: „Istenem, én fizetni fogom a tizedet és adakozok a halálom napjáig, akár látom, hogy visszatérül, akár nem.”

Teljes szívvel hiszem, hogy ez egy próba volt számomra, hogy miért is adakozok valójában. Isten fel akarta tárni, hogy valóban helyes, Istentől való motivációim vannak-e. Ha csak azért adok, hogy kapjak, akkor az adakozásom önző, és az a célja, hogy kapjak valamit viszonzásul Istentől.

Sok tanításban és prédikációban elhangzik, hogy „tedd ezt és megkapod azt.” De mi van a tiszta szívvel, ami azt mondja: ”Azt szeretném tenni, ami helyes, csak azért, mert helyes és Istent dicsőíti”?

Bíztatlak, hogy vizsgáld meg a motivációidat ma, hogy ne legyenek önközpontúak. Teljes szívvel kötelezd el magad, hogy mostantól helyes indíttatásból szolgálod Istent.

Ima:

Szent Szellem, vizsgáld át a szívem, és tárd fel az igazi motivációimat és indíttatásaimat. Ha nem Tőled valók, mutass rá, és segíts megváltoztatnom ezeket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon