Isteni szeretet

Isteni szeretet

Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. —1 Ján. 4:10

Sokan hiszünk abban, hogy Isten szereti a világot, de nem vagyunk annyira biztosak abban, hogy egyenként szeret minket, illetve úgy érezzük, hogy Isten akkor szeret minket, amikor jók vagyunk, de akkor nem, amikor hibázunk és vétkezünk. Isten szeretete azon alapul, hogy Ő kicsoda, nem pedig azon, hogy mit teszünk. Ő soha nem szűnik meg szeretni minket, életünk egyetlen másodpercében sem!

Isten szeret téged! Különleges vagy számára. Ő nem azért szeret téged, mert jó ember vagy, vagy mert mindent jól csinálsz. Ő azért szeret téged, mert Ő maga a szeretet. A szeretet nem valami, amit Isten tesz; a szeretet Isten maga.

Isten szeretetét nem lehet megszolgálni vagy kiérdemelni. Hit által kell elfogadni. Ő az örökkévaló Isten, és Ő nem fárad el. Sokan közülünk úgy gondoljuk, hogy kudarcainkkal és hibáinkkal fárasztjuk Istent, de ilyen nincs. Lehet, hogy nem mindig szeret mindent, amit teszel, téged azonban szeret. A szeretet az Ő változatlan természete.

Nem számít, milyen keményen mész Isten dolgai után, ha nem fogadtad el azt a tényt, hogy Isten szeret téged, nem jutsz messzire.
Engedd, hogy Isten szeressen téged. Fogadd el az Ő szeretetét irántad. Elmélkedj rajta. Hagyd, hogy megerősítsen, és szoros kapcsolatba vonjon Vele. Aztán keress lehetőséget arra, hogy megoszd ezt a szeretetet másokkal.


Ha te lettél volna az egyetlen ember a földön, Jézus csak érted is keresztülment volna minden szenvedésén.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon