Itt A Segítség

Itt a segítség

„én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Tanácsadót, Segítőt, Közbenjárót, Ügyvédet, Erősítőt, Támogatót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké” (Ján.14,16.)

Sokan fogadják el Jézust, mint Megváltót és Urat. Ők a mennybe fognak menni, de soha nem veszik igénybe teljes mértékben a Szent Szellemet, aki elérhető lenne számukra, illetve nem tapasztalják meg a valódi sikert, ami Isten akarata számukra itt a Földön. Tehát sokan tartanak a menny felé, de nem fogják élvezni az utazást. Gyakran azokra tekintünk „sikeres” emberekként, akiknek van vagyona, pozíciója, hatalma, hírneve, és más forrásokban is bővelkedik. A sikeresnek titulált emberek körül sokaknak hiányoznak az életéből a jó kapcsolatok, jó egészség, békesség, öröm, megelégedettség és más olyan valódi áldás, mely a Jézus Krisztussal való személyes  kapcsolatból fakad.  Az  ilyen  emberek  még  mindig függetlenek, soha nem tanulták meg, hogyan bízzák rá magukat teljes mértékben a szent szellem erejére.

Az önelégült emberek gyakran azt gondolják, hogy az Istentől való függés a gyengeség jele. Az igazság azonban az, hogy a szent szellem képességét kihasználva sokkal többre juthatnak el az életben, mint saját erejükből.

Isten úgy alkotott meg minket, hogy bár vannak erősségeink, ám gyengeségeink is vannak, és szükségünk van a segítségére. Tudjuk, hogy Ő akar nekünk segíteni, mert elküldte az Isteni segítőt, a szent szellemet, hogy bennünk éljen. (lásd. 1 Kor 6:19)

Gyakran feleslegesen szenvedünk, mert nem vesszük igénybe a segítséget, ami elérhető számunkra. Arra bátorítalak, hogy Istenre támaszkodj és ne a saját erődre. Bármivel is nézel szembe, nem kell egyedül keresztülmenned rajta.


Isten szava ma hozzád: A legrosszabb napod Istennel is jobb lesz, mint a legjobb napod Nélküle. A Szent Szellem itt van, hogy szóljon hozzád, és minden módon segítsen neked ma, amire csak szükséged van.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon