Járj abban a jóindulatban, amiben Jézus

Járj abban a jóindulatban, amiben Jézus

„Jézus pedig gyarapodott bölcsességben, testben, Isten és emberek előtt való kedvességben.” Lk 2:52

Jézus gyermekkorától kezdve Isten természetfeletti jóindulatában járt. Az emberek előtt is kedves volt. Sőt annyira népszerű volt, hogy alig talált időt arra, hogy imádkozzon és közösségben legyen a Mennyei Atyával. Még azok is felismerték, hogy Isten jóindulatában jár, akik nem hitték el róla, hogy Ő a Krisztus.

Az őrök, akiket a farizeusok küldtek, hogy letartóztassák Jézust, ezt mondták, amikor visszatértek: „Ember még így soha nem beszélt, ahogyan ő.” (Jn 7:46) Életének végén pedig, amikor a keresztfán volt, az emberek felismerték, hogy Isten volt vele (Lásd 23:47:48).

Ugyanez a jóindulat számodra is lehetséges. Nem szabad elfelejteni, hogy bármi történik, kaphatunk jóindulatot Istentől és az emberektől is (Lásd Lk 2:52). De ahhoz, hogy megkaphassuk ezt, Istenbe kell helyezni a hitünket, ugyanúgy ahogy a többi jó dologhoz is az életben.

Ezért ma, élj hit által, azzal a bizonyossággal, hogy Isten ugyanazt a jóindulatot akarja neked adni, amit Jézusnak. A körülményeid ellenére higgy Isten természetfeletti jóindulatában.

Ima:

Istenem, tudom, hogy én is járhatok abban a jóindulatban, amiben Jézus. Segíts, hogy abban a hitben járjak, hogy jóindulattal vagy irántam, és kedvessé teszel az emberek előtt.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon