Ne elfoglalt légy! Teremj gyümölcsöt!

Ne elfoglalt légy! Teremj gyümölcsöt!

„Mert ahogyan a sok munka álommal jár, úgy a sok beszéd ostoba fecsegéssel” Préd 5:3

Vannak olyan teendőid, amik folyamatosan lefoglalnak, de nem hoznak gyümölcsöt? Az elfoglaltság elrabolja a békességedet?

Egyszer hallottam egy történetet egy őrről, aki Angliában a Buckingham palota egy részének felügyeletével volt megbízva. Száz éven keresztül 24 órán át őrizték ezt a darab földet.

Végül valaki megkérdezte „Mit kell őrizned?” Nem tudta, ezért, csak annyit válaszolt, hogy már száz éve őrzik ezt a területet.

Kiderült, hogy 100 évvel ezelőtt a királynő néhány rózsabokrot ültetett arra a helyre, és biztosak akartak lenni benne, hogy kinő. Most egy évszázaddal később ott áll egy őr, ahol valaha a rózsabokor állt, és őrzi a semmit.

Vannak olyan dolgok az életedben, amiket még mindig csinálsz, de nem tudod már miért? Isten nem arra hívott el, hogy elfoglaltak legyünk, hanem arra hívott el, hogy gyümölcsöt teremjünk. A túl sok céltalan tevékenység nem hoz gyümölcsöt, és csak stresszt okoz.

Bátorítalak, hogy vizsgáld felül, mit csinálsz a nap folyamán. Lehet, hogy lekötöd magad olyan dolgokkal, amiket Isten nem kért tőled, vagy valamikor kért, de már nem aktuális. Engedd, hogy a Szent Szellem megmutassa, hogyan légy kevésbé elfoglalt, és teremj több gyümölcsöt.

Ima:

Szent Szellem, segíts felülvizsgálnom az életem, és kizárni a céltalan dolgokat. Nem akarok túlságosan elfoglalt lenni. Mutasd meg, hogyan élhetek gyümölcsözőbb életet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon