Járj egy lépéssel az ördög előtt

Járj egy lépéssel az ördög előtt

 Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. Jak 1:12

Az egyetlen módja annak, hogy egy lépéssel az ördög előtt járjunk, ha megértjük a kísértést és határozottan ellene állunk. A Jak 1:12 azt mondja: Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart…elnyeri az élet koronáját,… Kitartani a kísértésben azt jelenti, hogy átmegyünk a megpróbáltatásokon és nem adjuk fel, – így legyőzzük az ördögöt.

A kitartás azt is jelenti, hogy úgy mész át a kísértés időszakán, hogy nem engeded, hogy a hozzáállásod vagy az elköteleződésed megváltozzon ez idő alatt. Jézus soha nem bánt másképpen az emberekkel a kísértés idején sem, és amikor szellemileg érettek vagyunk, mi is követhetjük a példáját.

Jézus pontosan megérti mivel nézünk szembe a kísértés időszakában. Néha megengedi a kísértést, hogy felhívja a figyelmünket az életünkben levő gyengeségekre és segít, hogy legyőzzük ezeket. Az egyetlen út, hogy birtokba vedd, amit Jézus neked szánt, ha azzá válsz, akinek alkotott. Az érettség pedig a megpróbáltatások által jön el.

Ezért határozd el, hogy Isten kegyelme által türelmes leszel és felállsz a kísértés alatt. Ezzel egy lépéssel az ördög elé kerülsz.

Ima: Szent Szellem, hiszem, hogy velem vagy a kísértés idején, ezért türelmes maradhatok és erősen állhatok, mindig egy lépéssel az ördög előtt járva.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon